miercuri, 11 ianuarie 2012

ganduri despre imagine, text, viziune si teleVIZIUNE

Oricate eforturi as face, nu reusesc sa ma obisnuiesc cu benzile de informatii care se deruleaza concomitent pe posturile de stiri. Incerc fara sa vreau sa fac legatura intre ce aud si ce vad si caut inconstient sa corelez informatiile. Cauza pierduta ! Stiri despre veniturile romanilor, despre abuzurile politiei, despre violuri, despre psihopati, despre un copil ajuns in coma alcoolica din neglijenta parintilor, timp in care, pe banda de sus, se deruleaza obsesiv o stire despre un accident, din care, de mai multe ori, nu prind decat partea cu "Accidentul a avut loc din cauza unui copac taiat." Trece ceva vreme pana ma dumiresc de fiecare data (violul a avut loc din cauza unui copac ?!) Intreg textul afisat pe ecran capata virtuti suprarealiste.

In cel mai fericit caz, pe banda cea mai mare gasesti cate ceva despre ceea ce ti se spune chiar acum. Daca prinzi stirea de la jumatate insa, nu o sa mai intelegi nimic. Litota pare sa fie muza redactorilor de stiri.

Toate astea intr-un fel de "brouhaha" teribil, in care toata lumea vorbeste despre orice, totul e stire, totul e la televizor.

Mai degraba trista, teleVIZIUNEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu