joi, 27 ianuarie 2011

Cocktailul Antonescu-Ponta

   Apar tot mai des impreuna la televizor in asa-zise talk-show-uri: sunt un tandem de succes. In confuzia generala, vorbele zboara de la unul la altul, ideile se amesteca. Antonescu vorbeste de "o vrajeala", termen care duce cu gandul la varsta mai tanarului sau coleg de opozitie. Acesta insa isi impodobeste discursul cu exemple din istorie, spre a afisa o pregatire si mai ales o cultura politica, din care nu lipseste anecdoticul. Fireste ca nu de la Crin Antonescu (profesor de istorie inainte-vreme) a invatat Victor Ponta aceste lucruri.
   Desi apar impreuna in emisiuni, fiecare incearca sa ii fure subtil celuilalt bucatica de electorat. Nu stiu cum arata ultimele sondaje, dar e de presupus ca electoratul lui Victor Ponta ar fi alcatuit in mare parte din tineri - electorat caruia Crin Antonescu incepe sa se adreseze de asemenea -, in timp ce electoratul neconditionat al lui Crin Antonescu e alcatuit probabil din intelectuali - in fata carora Ponta vrea sa para un concurent demn de luat in calcul.
  Solutia de compromis risca sa il dezavantajeze pe Antonescu tocmai in fata electoratului sau predilect, dar il ajuta, poate, in buimaceala generala, sa castige electorat din celelalte tabere, dintre cei care isi dau votul pe un kilogram de faina ori dintre cei care considera original sa nu mearga la vot.
  As fi preferat poate sa fie dezbatute idei, insa show-ul, mai mult decat talk-ul, trebuie sa fie elocvent pentru oricine deschide televizorul si schimba repede postul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu